Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Συμφώνησαν για τους διακανονισμούς και οι Σαλπιγγίδης - Φωτάκης



Δέχτηκαν χωρίς πολλές κουβέντες τον διακανονισμό των δεδουλευμένων τους, που τους πρότειναν τηλεφωνικά σήμερα Παρασκευή (29/6) οι επιτελείς της ΠΑΕ και άμεσα, μετά την απαραίτητη νομική επεξεργασία, θα τους υπογράψουν.


Ο Σαλπιγγίδης και ο Φωτάκης αποτελούν τους δυο από τους μεγαλύτερους πιστωτές της ΠΑΕ στο ρόστερ. Στον Σαλπιγγίδη οφείλονται πάνω από 900.000 ευρώ. Αντιστοιχούν σε όλο το περσινό του συμβόλαιο, αφού δεν πληρώθηκε ούτε μια από τις 12 δόσεις και στα πριμ για τις συμμετοχές του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο υποχωρητικός «Σάλπι»

Ο διεθνής φορ υποχώρησε και πάλι, εξυπηρετώντας την ομάδα, παρότι έπαιζε για ένα χρόνο απλήρωτος και τον έβριζε μόνιμα ένα μεγάλο κομμάτι των σκληροπυρηνικών οπαδών. Στον Σαλπιγγίδη οφείλονται τα περισσότερα δεδουλευμένα, για τον περισσότερο καιρό και αυτό συμβαίνει από τον πρώτο χρόνο που επέστρεψε στην Τούμπα. Είναι διαρκώς ο παίκτης που πληρώνεται τελευταίος και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αλλά ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, όπως έκανε και τώρα με την υπογραφή του διακανονισμού.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσό οφείλεται και στον Φωτάκη, αλλά κι αυτός κατά την πάγια τακτική του κάνει υπομονή και διευκολύνει την ομάδα. Το ίδιο συνέβη και τώρα αποδεχόμενος την υπογραφή του διακανονισμού. Επίσης, κάποιες εκκρεμότητες, όπως η προσφυγή του Νίκου Κολομπούρδα, η οποία αποσύρθηκε, και οι οφειλές σε συνεργάτες του Λάζλο Μπόλονι, όπως ο Ιοακίμ Πρέτο, διευθετήθηκαν.

Εκκρεμότητες με Ίβιτς και Χαλκιά

Από κει και πέρα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (29/6) συνεχίζονταν οι συζητήσεις και δεν είχαν υπογράψει ακόμα τον διακανονισμό για τα οφειλόμενα ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Κώστας Χαλκιάς, των οποίων τα συμβόλαια τελείωσαν. Ο Ίβιτς, υπενθυμίζουμε, πως είχε προειδοποιήσει προσφάτως με δηλώσεις του, ότι θα καταθέσει προσφυγή εάν δεν τα «βρει» τελικά με την διοίκηση και παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με την περίπτωσή του.

Ο φάκελος του ΠΑΟΚ στην επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ θα κατατεθεί στις αρχές Ιουλίου και θα εξετασθεί λογικά άμεσα. Στο ερώτημα, εάν θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε περίπτωση που τυχόν απομείνουν 1-2 περιπτώσεις μη διακανονισμένων οφειλών, δεν υπάρχει απάντηση. Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί σε αχαρτογράφητα πεδία γιατί οι κανονισμοί που θα εφαρμοστούν φέτος είναι καινούργιοι και απουσιάζει η πρότερη εμπειρία.

Ευνόητη μετάθεση μεταγραφών

Τέλος, είναι αυτονόητο πώς ενόψει της υπογραφής των τελευταίων διακανονισμών και της κατάθεσης του φακέλου στην ΟΥΕΦΑ θα ήταν εντελώς άκομψη και άτοπη και επιπόλαια η ανακοίνωση μεταγραφής. Για ευνόητους λόγους, λοιπόν, η ανακοίνωση μεταγραφών, όπως η απόκτηση του νεαρού Αργεντινού μεσοεπιθετικού, που βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, μετατίθεται για μετά το πέρας της διαδικασίας κατάθεσης του φακέλου.
Πηγη


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: