Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0

Οι ασίστ και το γκολ του Λούκας, όπως και αυτά των Βίτορ και Αθανασιάδη χάρισαν στον ΠΑΟΚ την εύκολη νίκη απέναντι στην ακίνδυνη Ξάνθη στην Τούμπα (3-0).


Ας πάρουμε το αυτονόητο. Ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό του στη Σάλκε. Ας πάρουμε και το δεδομένο. Δεν επηρέασε το παιχνίδι του κόντρα στην Ξάνθη, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.

Οχι πως ο Δικέφαλος έκανε κάτι συγκλονιστικό. Δεν έβγαλε τίποτα το σπουδαίο στο χορτάρι της γεμάτης Τούμπας. Σουτ του Στοχ -το δεύτερο το πιο απειλητικό- και το γκολ του Βίτορ ήταν ό,τι κρατάμε από τα πρώτα 45 λεπτά.

Η ουσία μετράει και αυτή είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ακίνδυνη Ξάνθη. Η ουσία ήταν το γκολ, βγαλμένο από την προπόνηση. Φάουλ του Λούκας και κεφαλιά του Βίτορ έφεραν το 1-0 και έκλεισαν τις προσπάθειες του πρώτου μέρους.

Ο Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ για να πάρει περισσότερα γκολ. Εβαλε Τζιόλη, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στα χαφ και μπροστά και Κίτσου, Λόπεθ, Βιτόρ και Λίνο να συνθέτουν την άμυνα.

Από όλους αυτούς, κρατάμε τον Λούκας. Σέρβιρε γκολ στον Βίτορ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης από τον Μπαξεβανίδης, ο οποίος άφησε την Ξάνθη με 10 παίκτες, αφού ο επιθετικός του Δικεφάλου ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Α, την κάθετη στον Σαλπιγγίδη στη φάση του πέναλτι, την έβγαλε ο Λούκας.

Το ρολόι έδειχνε 67ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ -χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση- ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή της η... Σάλκε. Με τη σιγουριά που του έδινε το σκορ ο Δικέφαλος έκανε συντήρηση δυνάμεων και κατέβασε ταχύτητα, πόσο μάλλον μετά το 3-0 από τον Αθανασιάδη στο 73ο λεπτό μετά από κόρνερ -ποιου άλλου;- του Λούκας.

Στο 84ο λεπτό το δοκάρι του Αθανασιάδη με κεφαλιά μετά από ασίστ του Λούκας (καταντάει αστείο), έγραψε την ιστορία του αγώνα της Τούμπας και της εύκολης νίκης του ΠΑΟΚ, λίγες μέρες πριν την πρόκληση των πλέι οφ του Champions League.





Bookmark and Share

1 σχόλιο:

Blogger είπε...

Use this diet hack to drop 2 lb of fat in just 8 hours

Over 160k men and women are hacking their diet with a easy and SECRET "liquids hack" to drop 2lbs each night as they sleep.

It's scientific and works on everybody.

Just follow these easy step:

1) Grab a clear glass and fill it up half full

2) Proceed to follow this awesome hack

so you'll be 2lbs lighter the next day!